I am your Shaklee Independent Distributor at Hulu Selangor, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 854345| eina_gie@yahoo.com| sms/whatsapp 0192780131| |FB Page : Sihat Itu Menawan

Tips Kesihatan & Pelbagai Cerita Bersama Suplemen Semulajadi .. Jom klik 'LIKE' page Sihat Itu Menawan

"Menyimpan untuk membina kekayaan.Agar kekayaan harta semakin meningkat tiap hari.Niat = doa. Maka, oleh sebab itu, niat yang tepat dan betul. Dengan izin Allah, ia jadi kenyataan. Simpan walau 10 sen tiap hari. Ini adalah impak konsisten menyimpan walau sedikit.Tiada istilah lambat.Yang penting, mulakan!" Boleh dptkn Lagi info dan Tip disini Rezeki Bertimpa - Timpa


Wednesday, 5 November 2014

Khas untuk wanita : Atasi Masalah keputihan dengan Shaklee




Beberapa bulan yang lepas saya telah pun menjalani ujian Papsmear.. ni sebenarnya perkara biasa bagi mana2 ibu yang mengambil pil perancang bagi tempoh tertentu..macam saya ambil ubat perancang melalui suntikan 2 bulan sekali..dan sebab itu lah di galakkan membuat pemeriksaan papsmears sekurang2nye setahun sekali. Dan pada tahun ni merupakan kali kedua sebenarnya saya telah menjalani ujian tersebut.

Apa yang seronoknye sy ingat lagi bila nurse yang buatkan ujian tersebut berulang kali tny apa yang saya amalkan selama ni.. Mulanye mcm tak berapa paham soalan tu hehehe..bila dah diterangkn barulah jelas.. maksud nurse tu ialah..kebanyakkan wanita yang ambil pil perancang ni mengalami masalah keputihan yang teruk..tp saya ni takde pula..malah bersih je semasa ujian tu di buat..Patutlah dia tnya je hehe..

Sebenanrya mmg saya pernah mengalami masalah keputihan yang teruk selepas bersalinkan anak yang kedua..setahun yang lepas..tapi alahamdulillah setelah saya amalkan Garlic dan Alfalfa Shaklee..semua masalah keputihan tu hilang terus. Jadi jika anda mengalami masalah keputihan ni mmg saya sngt2 sarankan cubalah amalakn 2 suplemen ni..insya allah mmg terbaik!!




Jom kita tgk kebaikkan Garlic Dan Alfalfa Shaklee ni bagi mengatasi masalah keputihan tersebut :



Bagaimana item-item ini membantu??

1) ALFALFA
Alfalfa merupakan suplemen yang bersifat antikulat. Kandungan vitamin dalam alfalfa dapat membantu membina ketahanan terhadap jangkitan, menggalakkan pertumbuhan sel, melancarkan proses perkumuhan, merawat kencing kotor dan banyak lagi manfaat untuk dalaman wanita. Alfalfa juga dapat menyelesaikan masalah miss "V" berbau. Bersifat panas dan membantu untuk mengeringkan keputihan.



2) GARLIC

Garlic Shaklee yang bersifat antibiotik tinggi membantu menghalang sebarang jangkitan kuman, kulat ataupun yis. Cadangan pengambilan adalah 2 biji sehari iaitu membekalkan 1000mg ekstrak bawang putih bersamaan dengan 2 ulas bawang putih. 


INFO TAMBAHAN
Bagi ibu mengandung, Alfalfa Shaklee tidak digalakkan ambil kerana mungkin memberi kesan pada kandungan. So pilihan yang paling sesuai adalah Garlic Shaklee dan ia selamat diambil. Selain itu, pastikan kebersihan faraj bagi mengelakkan keadaan yang lebih teruk.



Jom tgk Senarai Pakej2 Set Euphoria di sini
Senarai Harga Produk Shaklee

_____________________________________


♥ Berminat untuk mendapatkannya?
atau berminat nak jadi 

AhliShaklee

 dan join Group kami?
 Boleh hubungi saya, dan saya adalah 

Pengedar Sah Shaklee di Selangor 

dan membuat penghantaran ke seluruh Malaysia
SMS | WHATSAPP 0192780131 | 
eMail: iena_gie@yahoo.com

♥ Your Shaklee Independent Distributor  
(Shaklee ID: 854345)

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



Monday, 3 November 2014

Bahana Dosa



Bahana Dosa ...

Jangan diremeh dosa-dosa kecil kerana ...

"Gunung-ganang terdiri daripada kerikil-kerikil kecil."

Contoh,

1 mesej tawaran daripada Celcom masuk pada tiap hari. 

Ada orang, dapat mesej terus delete. 
Ada orang, dapat mesej > buka > simpan.

Bagi yang simpan, 1 mesej/hari. 
30 mesej/bulan.
365 mesej/tahun.

Namun, persoalan di sini adalah, adakah kita dapat hanya 1 mesej/hari?Pasti, kita dapat banyak mesej/hari.

Andai tak buang > space tak cukup.

Oleh sebab 'rajin' buang mesej yang tidak perlu, berbakul-bakul mesej yang tidak perlu telah disimpan.Akhirnya sampai satu ketika, terpaksa buang mesej-mesej itu kerana space sudah memenuhi.

Oleh sebab memakan masa buang 1 per 1 mesej yang tidak perlu, maka banyak mesej yang penting telah dipadam.

Begitulah dosa-dosa kecil yang mengelilingi kita. Andai kita tidak 'delete' dosa-dosa kecil tiap hari, ia akan berkumpul > menjadi dosa yang berbola besar. Lantas, tak cukup ruang untuk pahala bertamu dalam diri.

Apabila berdosa:

✔ Rezeki susah masuk
✔ Hati tidak tenang
✔ Kebal daripada mempunyai perasaan bersalah/malu melakukan larangan Tuhan
✔ Sukar melakukan perintah Tuhan
✔ Kalis pahala

Solusi untuk membersihkannya adalah dengan istighfar dan selawat 300x/hari.Ia adalah antara petikan ebook Sistem Menjemput Rezeki. Sesungguhnya ditekankan dalam hadis, 



Sesungguhnya seorang diharamkan rezeki baginya disebabkan dosa yang diperbuatnya. (Hadis Riwayat Tirmidzi dan Al Hakim) 



Klik sini untuk dapatkannya -- >

Ia dijelaskan lebih lanjut dalam ebook Sistem Menjemput Rezeki. Tentang bagaimana dengan membina pengaruh yang positif, kita dapat jana kekayaan dunia dan akhirat (dengan izin Allah)



Klik untuk dapatkannya,

Alhamdulillah.