I am your Shaklee Independent Distributor at Hulu Selangor, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 854345| eina_gie@yahoo.com| sms/whatsapp 0192780131| |FB Page : Sihat Itu Menawan

Tips Kesihatan & Pelbagai Cerita Bersama Suplemen Semulajadi .. Jom klik 'LIKE' page Sihat Itu Menawan

"Menyimpan untuk membina kekayaan.Agar kekayaan harta semakin meningkat tiap hari.Niat = doa. Maka, oleh sebab itu, niat yang tepat dan betul. Dengan izin Allah, ia jadi kenyataan. Simpan walau 10 sen tiap hari. Ini adalah impak konsisten menyimpan walau sedikit.Tiada istilah lambat.Yang penting, mulakan!" Boleh dptkn Lagi info dan Tip disini Rezeki Bertimpa - Timpa


Thursday, 20 September 2012

Garlic Shaklee

Salam semua.. anda pasti biasakan dengan bawang putih.. salu kita gunakan bawang didalam masakan dan org xnak mkn bawang putih mentah2 begitu sahaja.. tapi anda tahu tak bahawa Bawang putih sebenarnya mempunyai khasiat sebagai antibiotik alami di dalam tubuh manusia. Bawang ini telah dikenal pasti dapat memecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darah dan kolesterol ini dikenal pasti sebagai punca kepada penyakit darah tinggi.Ia juga membantu menyegarkan pernafasan sekalipun tempat yang banyak karbon monoksida (asap kenderaan).


Ni la si Bawang Putih..


Dan yang bestnye.. di Shaklee juga ada supliment yang di hasilkan daripada bawang putih.. iaitu di kenali dgn nama Garlic Shaklee.. Didalam bawang putih terdapat sejenis Allisin iaitu  sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. 

Sumber : Website Shaklee Malaysia

Ni lah dia Garlic Shaklee


Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih. 
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Kelebihan Garlic Shaklee :
  • Mengandungi spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman,fungsi jantung.
  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi - Selamat untuk pertingkatkan sistem imun tubuh,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
  • Menghalang alergi - hidung yang sensitif,alergi,asthma,selsema ,hepatitis
  • Mempertingkatkan sistem penghadaman - seperti kembung perut, gastric dan ketidakhadaman.
  • Memoderatkan tekanan darah tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi
  • Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  • Menurunkan kolesterol - LDL,trigliserid dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok dan penakit koronari.
  • Mencegah kanser - membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine
  • Menstabilkan glukos

Sekian dahulu.. n salam sayang dari saya.. 
jika anda berminat boleh PM / eMail saya k

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 


No comments: