I am your Shaklee Independent Distributor at Hulu Selangor, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 854345| eina_gie@yahoo.com| sms/whatsapp 0192780131| |FB Page : Sihat Itu Menawan

Tips Kesihatan & Pelbagai Cerita Bersama Suplemen Semulajadi .. Jom klik 'LIKE' page Sihat Itu Menawan

"Menyimpan untuk membina kekayaan.Agar kekayaan harta semakin meningkat tiap hari.Niat = doa. Maka, oleh sebab itu, niat yang tepat dan betul. Dengan izin Allah, ia jadi kenyataan. Simpan walau 10 sen tiap hari. Ini adalah impak konsisten menyimpan walau sedikit.Tiada istilah lambat.Yang penting, mulakan!" Boleh dptkn Lagi info dan Tip disini Rezeki Bertimpa - Timpa


Thursday, 25 July 2013

Tips rawat kulit muka bermasalah


Setiap org pasti ignin kan kulit  muka yang cantik dan tidak bermasalah. Tapi bukan semua org boleh dapat kulit muka yang sempurna malah kulit muka adalah merupakan kulit yang paling sensitif. Rawatan yang salah boleh memudaratkan lagi keadaan kulit muka.Diet Dapat Menghilangkan Jerawat - Get Rid Of Acne

Salah satu cara untuk menghilangkan jerawat adalah mengawal cara pemakanan kita atau lebih dikenali sebagai diet. Tidak salah jika saya menyatakan diet atau cara pemakanan kita adalah faktor terbesar samada menjadikan kita makin sihat atau kurang sihat.

Secara asasnya pemakanan yang anda perlu elakkan adalah makanan yang terlalu berminyak dan bergula.


Elakkan Empat pemakanan ini :


1. Kurangkan pengambilan gula

Bagi anda yang suka makanan manis, cuba kurangkan. Walau pun tiada kajian terperinci mengenai gula penyebab jerawat tetapi ramai doktor menyatakan pengambilan gula dalam kuantiti yang banyak boleh menyebabkan jerawat semakin teruk. Contoh makanan yang mempunyai gula berlebihan adalah coklat, kek dan minuman ringan.


2. Minyak ikan membantu jerawat sembuh

Ikan bukan sahaja baik untuk kesihatan di dalam badan. Ikan juga mengandungi omega 3 di mana ia memberikan kebaikan kepada kulit anda dan mencegah pembentukkan jerawat. Lebih elok anda memilih ikan yang dimasak sup daripada bergoreng.


3. Vitamin untuk mencegah jerawat

Vitamin penting untuk mencegah dan merawat jerawat. Antara vitamin yang paling penting untuk kulit adalah Vitamin A, E dan B5. Contoh terbaik makanan yang mengandungi vitamin tersebut adalah buah-buahan seperti betik, pisang dan apple.


4. Pengambilan “Zink” untuk merawat jerawat.

Makan telur, bijiran dan cendawan untuk merawat jerawat kerana ia adalah sumber utama zink. Zink adalah sejenis mineral yang dapat memberi kekuatan kepada imunisai di dalam badan anda untuk merawat pelbagai penyakit temasuklah jerawat.


Kombinasi pemakanan di atas dapat merawat dan mencegah jerawat secara semulajadi. Sekarang anda sudah tahu rahsia pemakanan yang dapat membantu menghilangkan jerawat. Jadi, jangan lupa amalkan ya! supaya kulit anda sentiasa sihat dan cantik 
sepanjang masa .


INGIN DAPATKAN SUPPLEMENT UNTUK MERAWAT KULIT MUKA YANG BERMASALAH(JERAWAT/KUSAM/BERMINYAK)? 

ANTARA SUPLIMEN YANG MENJADI PILIHAN:


+ VITA E COMPLEX
 (anti penuaan, mengurangkan kedutan kulit, memudarkan bekas2 jerawat)

+ GLA COMPLEX
 (mencantikkan kulit, pertumbuhan kuku, rambut yg sihat, memudarkan kesan jerawat, menstabilkan hormon ; masalah jerawat ketika period)

+ ESP
 (membantu keberkesanan penyerapan vitamin2 lain/memudarkan kesan jerawat dgn cepat, mengatasi masalah kulit muka berminyak, melembabkan kulit kering, mencerahlkan kulit & pelbagai✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ 

Jom tgk Senarai Pakej2 Set Euphoria di sini
Senarai Harga Produk Shaklee

_____________________________________


♥ Berminat untuk mendapatkannya ?
 saya adalah Pengedar Sah Shaklee di Selangor dan membuat 
penghantaran ke seluruh Malaysia
 SMS | WHATSAPP 0192780131 | eMail: iena_gie@yahoo.com

♥ Your Shaklee Independent Distributor(Shaklee ID: 854345)

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

1 comment:

elyna mirsada said...

muka saya mmg suka jerawat nk melekat,hurm asyk duk spu ubt je r